Talking of Tomorrow

Een promofilmpje van Bell labs? Ik kwam op dit tekenfilmpje uit via een site van iemand die blijkbaar gelijkaardige interesses heeft omtrent vroegere toekomstvoorspellingen: paleofuture.com.

De site is in ieder geval de moeite van een bezoekje waard. En als u dat doet, dan zult u merken dat veel van de ideeën waarvan we denken dat ze vrij recent zijn, dat eigenlijk helemaal niet zijn. Alleen waren sommige dingen toen niet realiseerbaar, wegens gebrek aan kennis en adequate technologie. In feite hebben grote technologiebedrijven zelfs een afdeling die niets anders doet dan patenten bekijken, en – van de interessante – de vervaldatum van zo’n patent in het oog houden. Kwestie van dan met het idee te gaan lopen.

Ik heb geen idee wanneer het filmpje gemaakt is, maar ik schat dat het iets moet zijn uit het midden van de jaren 50, aangezien er sprake is van de maser.

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in De tijd van toen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s