De horror van GM

“Out of this world” heet dit onding. Het ergste is dat ze het op veel punten correct hadden. Dat toont alleen maar aan wat de mentaliteit van veel mensen toendertijd was. En hoe dat geleid heeft tot allerlei vormen van miserie. Overigens een mentaliteit die nog in vele hoofden huist…

Er is ondermeer sprake van:

  • wonen op de zuidpool, en exploitatie van Antartica. Zo ver zijn we gelukkig nog niet. Maar we gaan al wel olie gaan boren aan de noordpool. Volkomen veilig, proper en milieuvriendelijk, uiteraard.
  • wonen op de bodem van de zee, en de zee als “onuitputtelijke” bron van voedsel. Gezien de vervuiling en de overbevissing de dag van vandaag… We wonen er niet, maar we hebben het wel al verknoeid.
  • kappen van het regenwoud, om plaats te maken voor land- en veeteelt. Alstublieft, wat zijn we met al die onnuttige wildernis. Laten we er koeien opzetten. Ook al iets wat uitgekomen is.

Er is ook een stukje over “the kitchen of tomorrow”. Rond de 9e minuut wordt dat behoorlijk grappig 🙂

Greenpeace in zijn huidige vorm is ongeveer 8 jaar later gekomen. Geen seconde te vroeg, me dunkt…

Over Dr. D. U. Iveltje

Een ingenieur met brede interesse en behoorlijk wat ervaring. Mijn interesses behelzen onder meer wiskunde, fysica, creativiteit, geheugen, astronomie, talen, bier, wijn, onmogelijke figuren, architectuur, AI, multimedia, beeldbewerking, natuur, earthships & cob, ...
Dit bericht werd geplaatst in De tijd van toen. Bookmark de permalink .

2 reacties op De horror van GM

  1. Pingback: Een verklaring? | Red Ons Leefmilieu!

  2. Pingback: Een verklaring? | Red Ons Leefmilieu!

Plaats een reactie